Navigáció átugrása.

Reptéri hírek

warning: Creating default object from empty value in /home/reputhu1/public_html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 35.

Módosultak a KLM poggyász és csomagdíjai

A fapados légitársaságokhoz hasonló díjazést vezet be a KLM. 

Mi történik, ha Ferihegyen nagy a köd és ezért Bécsben száll le a repülőgép?

Néha találkozni ehhez hasonló hírekkel: "alig 200 méter a látótávolság, a Budapestre tartó gépek a reptér közelében köröznek vagy Bécsben szállnak le." De ide sorolhatnánk a nagy hó miatti vészhelyzetet, vagy bármilyen időjárási körülményt, ami lehetetlenné teszi a leszállást. 

Légitársaságok átköltözése Ferihegy 1-ről Ferihegy 2-re

2012. május 29-én éjjel valamennyi légitársaság átköltözik az 1-es terminálról a 2-es terminálra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tehát május 30-tól az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air utasai egyaránt a repülőtér 2B termináljáról indulhatnak. Az érkezési terminál továbbra is a kiindulás helyétől függ: a schengeni övezet országaiból a 2A, a nem-schengeni zónából pedig a 2B Terminálra érkezik valamennyi utas.

Éjszakai BKV busz Ferihegyre (900-as)

Éjszakai reptéri buszjárat indul a Liszt Ferenc repülőtérre, a 900-as busz a dél-pesti garázsból indul, és az Üllői úton csatlakozik a Deák Ferenc tér felé közlekedő 950-es buszhoz. Ez azt jelenti, hogy óránként egyszer éjfél és hajnali öt között is el lehet jutni Ferihegyre. 

MALÉV-pótló repülőjáratok (folyamatosan frissítve)

2012. február 3-án reggel 6-kor a MALÉV felfüggesztette működését és minden járatot megszüntettek. Az alábbiakban a piaci szereplők által kínált alternatívákat, új repülőjáratokat és bővített kapacitásokat szedtük össze. 

Arculatváltó Ferihegy: bud:terminal 1, bud:terminal 2a, bud:terminal 2b

A Budapest Airport (BUD) megújult arculatának megfelelően a ferihegyi terminálok új jelöléseit előbb az 1-es, majd 2A és a 2B terminál homlokzatán helyezték el. A „bud:terminal 1”, illetve „bud:terminal 2a” és ”bud:terminal 2b” feliratok nappal és éjjel hirdetik a budapesti légikikötő terminálépületeit. 

Lesz-e Václav Havel Prágai Nemzetközi Repülőtér?

A volt csehszlovák, majd cseh köztársasági elnökről elnevezett repülőteret védjegyeztettek Csehországban.

Reptéri busz indul Győr és Ferihegy között

A Malév december 8-tól naponta többször indít menetrend szerinti légi járataihoz csatlakozó reptéri buszjáratokat Győr és Budapest (Ferihegy) között. A Malév nem titkolt célja a szolgáltatás elindításával, hogy visszacsábítsa a győri és környéki utasokat a bécsi és a pozsonyi légitársaságoktól.

Szálloda épül Ferihegyen

Több mint kétszáz szobás hotelt terveznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. 

A világ legnagyobb repülőtere épül Kínában

A világ legnagyobb repülőterének felépítését tervezi a kínai kormány. Az 54 négyzetkilométeren elterülő komplexum mérete nagyjából akkora lesz, mint egész Bermuda szigetének. 

Tartalom átvétel