Navigáció átugrása.

Arculatváltó Ferihegy: bud:terminal 1, bud:terminal 2a, bud:terminal 2b

A Budapest Airport (BUD) megújult arculatának megfelelően a ferihegyi terminálok új jelöléseit előbb az 1-es, majd 2A és a 2B terminál homlokzatán helyezték el. A „bud:terminal 1”, illetve „bud:terminal 2a” és ”bud:terminal 2b” feliratok nappal és éjjel hirdetik a budapesti légikikötő terminálépületeit. 

A modern felirati elemek ezentúl nem csak a repteret és annak utasforgalmi épületeit jelölik, hanem egységesen illeszkednek az üzemeltető vállalat arculatához. Ennek megfelelően a jelölések mellett a Budapest Airport tavaly megújított, repülőgépek esti le- és felszálláskor látható fényszóróinak összemosódását szimbolizáló logója is a homlokzatra került.
 
Az 1-es terminál már karácsony előtt megkapta a Budapest Airport új arculata szerinti jelölését, míg a 2-es terminál homlokzata január első hetében esett át a „ráncfelvarráson”. A jelzések nemzetközileg is könnyen értelmezhetőek, hiszen a magyar főváros repülőterének IATA (International Air Transport Association, vagyis Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) kódja a BUD.
 
Ez a hárombetűs reptéri kód szerepel a feladott poggyászok címkéjén, a repülőjegyen és a beszállókártyán is (a kiinduló, vagy célállomás repterének kódja mellett). A budapesti nemzetközi repülőtéren ezentúl már az utasforgalmi épületek is a légiközlekedésben megszokott „BUD” jelöléssel hirdetik.