Navigáció átugrása.

Még nincs elég gazdag ember a vidéki repterekhez

Több önkormányzat értékesíteni kívánja az általa működtetett repülőteret, mert egyre nehezebb kigazdálkodni a légikikötő működési költségeit - írja a Napi Gazdaság.

A lap összeállítása szerint a Szekszárd közelében lévő őcsényi repülőtér tulajdonosai (a helyi önkormányzat és az Őcsényi Airport Kft. már az év elején döntöttek: az évente képződő több millió forint veszteség miatt végelszámolják a repülőteret működtető céget.

A Pécs közelében lévő pogányi repülőtér értékesítése eddig ugyancsak sikertelen volt. Az elmúlt években több milliárd forint költséggel fejlesztett légikikötő most is veszteséges, noha a működtető többségi tulajdonos pécsi önkormányzat gőzerővel igyekezett az elmúlt hónapokban leszorítani a működési költségeket.

A többségi tulajdonos győri önkormányzat a közelmúltban kétszer hirdette meg az elmúlt években modernizált péri repülőteret, de nem sikerült túladni rajta. Ahhoz, hogy a légikikötő nagyobb gépek fogadására is alkalmas legyen, tovább kellene fejleszteni. A Napi Gazdaság kérdésére a városházán közölték: az új összetételű képviselő testület dönt majd arról, hogy a város maga vállalja a programot, újabb pályázatot írnak ki, vagy más megoldást keresnek.