Navigáció átugrása.

Közvetlen Riga-Balaton járat az Air Baltictól

Az Air Baltic légitársaság Rigából indított közvetlen járatot Magyarországra. Budapest helyett azonban a sármelléki Hévíz-Balaton Airport a végállomás. Öt év után - a német és orosz charterek mellett - ez az első menetrend szerinti járat a vidéki reptéren. 

 
A mostantól heti rendszerességgel szombatonként érkezik a járat Sármellékre. 
 
Az Air Baltic évente mintegy 3,3 millió utast szállít csaknem 60 városba. Az első járat egy Fokker 50-es volt, amelyet azonban - a légitársasággal kötött szerződés értelmében - az igényeknek megfelelően bármikor nagyobb kapacitású géppel tudnak felváltani.
 
Papp Gábor az MTI kérdésére elmondta: tárgyalnak további menetrend szerinti járatok indításáról, de ezekről egyelőre csak annyit kívánt elárulni, hogy németországi és oroszországi úticélokról van szó.
 
Benkő Attila, a repülőtér igazgatója az Air Baltic mostani járatával kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta: az ötven személyes gépen 41 utas érkezett, az utaslista alapján balti államok polgárai és oroszok. Már az első visszaúton sem repül üresen a gép, jó néhány olyan utast szállít Rigába, akik korábban Budapesten vagy Bécsen keresztül érkeztek Hévízre.