Navigáció átugrása.

FRISSÍTVE: Reptéri és repülési információk - Egyiptom, Kairó

Az EgyptAir érkező gépe késni fog Ferihegyre, de az induló sem szállt fel, előreláthatólag csak délután ötkor fog elindulni. 

Budapestről egyébként mindennap, így szombaton is 15.45-kor kellene egy EgyptAir-gépnek Kairóba indulnia, míg onnan helyi idő szerint 15 órakor kellett felszállnia egy gépnek. 
 
A német Lufthansa mindkét kairói járatát törölte. 
 
Az Air Berlin egy járatát törölte szombaton.
 
Az amerikai Delta Airlines is közölte, hogy be nem látható ideig nem indít gépet az egyiptomi fővárosba. 
 
Az EgyptAir a kijárási tilalom miatt pénteken felfüggesztette az éjszakai járatokat. 
 
A British Midland Airways brit légitársaság egyik Kairóba induló gépét például félúton visszafordították a londoni Heathrow repülőtérre.
 
Több európai utazási iroda is leállította egyiptomi kiutazásait és elkezdte az afrikai országban tartózkodó nyaralóinak hazautaztatását. 
 
A legnagyobb német irodák, köztük a TUI és a Neckermann, nem indítanak újabb csoportokat Kairóba. A Thomas Cook csoport is valamennyi egyiptomi utazásra díjmentes időpont-változtatást ajánlott fel
 
A belga Jetair hétfőn kezdi el kimenekíteni turistáit.
 
A svéd Apollo és Fritidsresor is egyaránt a Vörös-tenger partján tartózkodó 2-2 ezer turistájának kimenekítéséről döntött. 
 
A finn Aurinkomatkat is hazarepíti Sarm-es-sejkben és Hurgadában nyaraló mintegy 400 ügyfelét, ahogy vetélytársa, a Lomamatkat is.
 
A svéd-török Detur utazási iroda ezzel szemben csupán az újabb kiutazások leállítása mellett döntött.
 
Japán arra kérte vasárnap Egyiptomot, hogy segítsen mintegy ötszáz japán turista hazatérésében, akik az EgyptAir járatainak törlése miatt rekedtek a kairói repülőtéren. 
 
A kairói amerikai nagykövetség közölte, hogy a washingtoni külügyminisztérium gépeket biztosít a távozni kívánó amerikaiak Európába szállítására. 
 
Ausztria és Egyiptom között rendben közlekednek a repülőjáratok, nem indultak tömegével haza a turisták. Az AUA légitársaság járatai megközelítőleg menetrend szerint elindultak, azzal az eltéréssel, hogy egy gép indulását "szervezési okokból" előbbre hozták és hogy a szokásosnál nagyobb gépet indítottak Kairóba az esetleges hazatérőkre felkészülve.