Navigáció átugrása.

A Budapest Airport a Wizz Air új otthona

A fapados légitársaság a budapesti ferihegyi repülőtérre helyezi át székhelyét - tájékoztatott a Budapest Airport.

A Wizz Air úgy döntött, hogy jövő tavasztól a Ferihegyi repülőtéren rendezi be új magyarországi központját. Az erről szóló bérleti szerződést szerdán írta alá Váradi József, a légitársaság, és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. A megállapodás öt évre szól.

A budapesti repülőtér második legnagyobb légitársasági partnere egy vecsési irodaházból költözik Ferihegyre, ahol kétszintes önálló épületet vehet birtokba. A létesítményt korábban az Eurocontrol az Európai Unió légiirányításra szakosodott nemzetközi szervezete bérelte. A szükséges átalakításokat követően a Budapest Airport egy kétezer négyzetméteres épületben kéttucatnyi irodát, valamint összesen hatvan különálló parkolóhelyet biztosít a légitársaság számára.

Központ, központ!

A megállapodás szerint a jelenlegi bérlő 2011. január elsejével költözik ki az épületből, így már a télen megkezdődhetnek a speciális igényeknek megfelelő átépítési munkálatok. Ezek során a Budapest Airport több kisebb irodát alakít át kényelmes, több férőhelyes helyiséggé. A szerződés alapján a Wizz Air májusban veheti birtokba az épületet, amelybe elsősorban a légitársaság üzemeltetési részlege költözik, de ez lesz a munkahelye a pénzügyi-, kereskedelmi-, és informatikai területen dolgozó, valamint a vállalati kapcsolatokért felelős munkatársaknak.

Genf marad

A Wizz Air másik központja a budapestivel párhuzamosan a svájci Genfben folyatatja működését. A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air döntését, amely egyértelmű bizonyítéka a légitársaság és a repülőteret üzemeltető cég kiváló partneri viszonyának és sikeres együttműködésének - áll a Budapest Airport Napi Turizmusnak eljuttatott közleményében.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legsikeresebb légitársasága a Budapest Airportot választotta székhelyéül. Igyekszünk a továbbiakban is rászolgálni a bizalomra és olyan szolgáltatási színvonalat biztosítani, amely hosszú távú és sikeres együttműködést eredményez mindkét fél számára” – mondta az aláírást követően René Droese, a Budapest Airport ingatlanfejlesztési igazgatója.