Navigáció átugrása.

A Budapest Airport új tendert írt ki a taxi szolgáltatásra

Felmondta az eddigi megállapodást és új tendert írt ki a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról - közölte a BA csütörtökön. Ezzel párhuzamosan a Budapest Airport az előírásoknak megfelelően tájékoztatta a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-t arról, hogy felmondja az eddigi megállapodást a jelenlegi üzemeletetővel.
A BA hangsúlyozza: számára a legfontosabb szempont az utasok biztonsága, kényelme és a nyújtott szolgáltatás minősége, ezért alapos piaci elemzést követően több, a budapesti taxis piacon jelenlévő céget hívott meg részvételre a tenderben. A Budapest Airport célja az, hogy a leendő új szolgáltatót tisztességes és mindenki számára átlátható folyamat során a lehető legrövidebb időn belül válassza ki.

A BA 2006-ban írt ki tendert a szolgáltatásra, amelyet a Zóna Service Konzorcium nyert. A BA 4 plusz egy évre kötött kizárólagos szerződést a reptéri utasfelvételre az Euro Taxi Bt., az Airport Security Kft., az UTAX Bt., a NEXT AUTO Kft., az Office Service Concept Kft., a Petrányi-Auto Kft. és Szakál József egyéni vállalkozó által létrehozott konzorciummal.