Navigáció átugrása.

Webkettes utazási oldalak a last minute akciók helyett

Lassan talán lejár az ideje az utazási irodáknak, és velük együtt a last minute utaknak is. Legalábbis az interneten otthonosan mozgó embereknek mindenképpen, hiszen sorra jelennek meg azok a webkettes oldalak, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő desztinációkat a rendelkezésre álló idő és pénz alapján. 

(Csak repülőjegy kereséshez és foglaláshoz továbbra is bátran ajánljuk a cikk jobboldalán található partnerdobozunkat, vagy kattintson ide. A legolcsóbb repjegyek érhetők el! Az alábbi listán szereplő oldalak inkább "komplett" utazásokhoz, vagy utazási ötletekhez jöhetnek jól.)

Egyik javaslatunk az egykori startup győztes Joobili.com, amelyik a rendkívül frappáns "Megmondod, hogy mikor, mi megmondjuk, hogy hová!" szlogennel ajánl fel utazásokat, többnyire egyébként rendezvényekhez kapcsolódóan. A mai, európai Erasmus-generáció nem is kívánhatna ennél jobb eszközt a nyári fesztival-körkép megismerésére. 
 
Kihagyhatatlan a wanderfly.com, amely szó szerint a rendelkezésre álló pénz alapján ajánlja fel azokat a helyszíneket, amire magunktól egyáltalán nem gondolnánk. Konkrét repülőjegyet és szállást is belekalkalul, tehát nem hasraütésszerű a találat!. Ezek után már csak hab a tortán, hogy időpontot, érdeklődési területet is megadhatunk szűrési feltételként. Egy próbát biztosan megér ez az okos kereső!
 
Nagy kedvencünk a dopplr.com oldal, amely nyomon követi a korábbi utazásokat, a közösség utazási tippjeit is integrálja, sőt, képes kiszámolni az utazás során keletkett ökolábnyomot is. Egyébként rendkívül praktikus a keresője, mert szállásra, étkezésre, látnivalókra bontja az ajánlatokat, ahol aztán kérdéseket lehet feltenni. Ez nem egy tipikus utazási oldal nagy vásárlás és foglalás gombokkal.