Navigáció átugrása.

Bogotá és Pointe Noire elérhető közvetlenül Frankfurtból, Luxemburg Münchenből

Több új várossal bővíti hálózatát, illetve növeli járatai számát a Lufthansa a 2010/11-es téli menetrendben. Az új menetrend október 31-ével lép életbe és 85 ország 197 célállomását tartalmazza majd (az előző évben 78 ország 191 célállomására üzemeltetett járatot a Lufthansa). A három új desztináció Bogotá, Pointe Noire és Luxemburg. Az új desztinációkon kívül München és Montreal, illetve Düsseldorf és Velence között immár télen is üzemeltetnek járatokat, így ezek a városok az egész év folyamán elérhetők lesznek.

Heti öt alkalommal egy Airbus A340-es közlekedik majd Frankfurt és Bogotá között. A Lufthansa korábban egészen 2002-ig már közlekedtetett járatokat Bogotába. Az újraindítás után a Lufthansa összesen heti 62 üzemeltet majd Dél-Amerika négy városába.

Október 31-étől indul az új járat Frankfurt és Pointe Noire között. A heti öt alkalommal közlekedő járatot a PrivatAir üzemelteti és egy Boeing 737-800 közlekedik majd az útvonalon. A járat leszáll Librevilleben is, így a gaboni város közvetlen járattal lesz elérhető Frankfurtból.

Rendszeres járatok indulnak München és Luxemburg között, kiegészítve ezzel a Luxair partner légitársaság kínálatát. Az útvonalon a Lufthansa CityLine CRJ700-asa közlekedik majd naponta kétszer, a Luxair pedig napi három járatot indít Luxemburgból Münchenbe. A Lufthansa most először üzemben tartja a téli menetrendben is a Düsseldorf és Velence/Nizza, illetve a Hamburg és Nizza között közlekedő járatokat.

Ugyanakkor gazdaságossági okokból a Lufthansa leállította járatát Hamburg és az ausztriai Innsbruck között, ezen a vonalon az Austrian Airlines közlekedtet közös kód alatt járatot.

A Lufthansa Csoport többi tagvállalata – az Austrian Airlines, a bmi, a Brussels Airlines és a SWISS – szintén október 31-én léptetik életbe téli menetrendjüket. Az öt légitársaság négy kontinens 107 ország összesen 258 célállomására indítanak járatokat Brüsszelből, Düsseldorfból, Frankfurtból, London Heathrowról, Münchenből, Bécsből és Zürichből, illetve számos közös kód alatt üzemelő járattal egészítik ki kínálatukat.

A 2010/11-es téli menetrend új célállomásai:
• Frankfurt – Bogotá hetente 5-ször (Kedd, Csüt.,Péntek)
• Frankfurt – Libreville – Pointe Noire hetente 5-ször (Hétfő, Sze, Csüt, Szo, Va)
• München – Luxemburg heti 12 alkalommal