Navigáció átugrása.

Utasrekord Frankfurtban és a londoni Heathrow repülőtéren

Rekordot döntött az utasforgalom szeptemberben a frankfurti repülőtéren, s még ennél is nagyobb volt a növekedés a teherfuvarozásban, ami egyértelműen jelzi a gazdasági aktivitás élénkülését. Hétfőn a londoni Heathrow repülőtér is minden idők legforgalmasabb szeptemberéről számolt be.

A frankfurti repülőteret üzemeltető Fraport keddi közlése szerint a repülőtéren 5,1 millióan fordultak meg szeptemberben, 10,4 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

"Az 5,1 milliós adat új szeptemberi rekordnak számít, és ezzel a forgalom visszatért a 2007. évi, válság előtti szinthez" - mondta kedden Stefan Schulte vezérigazgató.

Az első kilenc hónapban az utasforgalom 4 százalékkal 40,1 millióra emelkedett. Ennek alapján a vállalat felfelé módosította idei forgalomnövekedési előrejelzését, 4 százalék fölé a korábbi 3 százalékról.

A teherforgalom 15,4 százalékkal emelkedett szeptemberben, és 27 százalékkal bővült az év első kilenc hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A londoni Heathrow repülőtéren elsősorban az üzleti utazások növekedésével magyarázták a forgalom bővülését: a gazdasági növekedés beindulásával több lett az üzleti utazó, és a légitársaságok kezdik beindítani azokat a járatokat, amelyeket szüneteltettek a válság miatt.

Az Európa legforgalmasabb repülőterének számító Heathrow-t 6,22 millióan vették igénybe szeptemberben, 7,6 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

(Forrás: MTI)