Navigáció átugrása.

Reptéri Expressz Busz

2011. január 1-től Repülőtéri Expressz Autóbuszjárat (REA) indult a belvárosból a Roosevelt tér - Erzsébet tér - Blaha Lujza tér - Keleti Pályaudvar - Stadionok - Népliget - Ferihegy 1,2 útvonalon. 

 

Menetjegy ára: 1400,- Ft / 5,- EUR

A menetjegy egy alkalomra szóló (megszakítás nélküli) utazásra érvényes, iránytól és megállóhelytől függetlenül.
 
Üzemeltető: Weekendbusz. 
 
 
A BKV Figyelő blog arról számol be, hogy a Repülőtéri Expressz Autóbuszjárat teljesen kihasználatlanul üzemel. A blogger szerint ez a buszjárat nagyon jó kezdeményezés, nagyon jó ötlet, de nem érti, hogy kinek éri meg az üzemeltetése, ugyanis kevesen használják. Sőt, van olyan forduló is, amikor senkit sem szállít. A blogger nem érti, miért nincs kihasználva a járat: felveti, hogy valószínűleg nincsen megfelelően hirdetve, gyenge a promóciója. A hozzászólók véleménye megoszlik, hogy megéri-e a járattal utazni, mivel van, aki az 1400 forintos viteldíjat soknak tartja, de akad, aki szerint ez az ár megfelelő. 
 
Mint ismeretes, a ferihegyi repülőtér tömegközlekedési eszközökkel is viszonylag jól megközelíthető. Az 1-es és 2-es terminálra illetve terminálról közvetlen buszjárat a 200-as reptér busz szállítja az utasokat. A 200-as busz jobban alkalmazkodik a repülőtéri utasforgalomhoz: a nagyobb tér miatt egyszerűbb a poggyászszállítás; sűrűbben közlekedik; és a szokásosnál hosszabb ideig közlekedik, éjfél után és hajnalban is megteremti a kapcsolatot a város és reptere között. A BKK 2011, májustól meghosszabbítja a 200E repülőtéri busz üzemidejét, így azok éjjel negyed kettőig közlekednek.
 
Az 1-es terminál elől a továbbiakban is a 93-as busz szállítja az utasokat a Köbánya-Kispest Metrovégállomásig.