Navigáció átugrása.

Közvetlen járatok Debrecenből Németországba és Dél-Európába

Menetrendszerinti közvetlen járatok indulhatnak dél-európai és német célállomásokra Debrecenből. Hamarosan várható a bejelentésük. 

UPDATE: A Wizz Air 2013. április 26-ától hetente két alkalommal közlekedik Debrecen és Dortmund között. Indulási időpontok Debrecenből hétfőn és pénteken 15:45. Repülési idő 2 óra.

 

Repülőjegy keresése: Budapest-Dortmund

 

Indulási időpontok Dortmundból hétfőn és pénteken 13:25. Repülési idő 1 óra 50 perc.

Repülőjegy keresése: Dortmund-Budapest

 
 
 
A jelenlegi évi harmincezer fős forgalom a Wizz Air június 18-án induló Debrecen és London közötti járatával várhatóan mintegy nyolcvanezerre nő.
 
Régiós összehasonlításban a debreceni repülőtér egy-egy adott járattípust 25-30 százalékkal olcsóbban tud kiszolgálni, mint más légikikötők. A személyszállítást végző járatokra kitérve közölte: jelenleg két nagyobb "nemzeti" és több "fapados" légitársasággal is tárgyalásban állnak.
 
Debrecenből Spanyolországba, Olaszországba, Németországba
 
A heteken belül bejelentésre kerülő újabb menetrend szerinti járatok mindegyike európai városba fog közlekedni, " a legnagyobb érdeklődés a német és a dél-európai - elsősorban spanyol és olasz - célállomások iránt van" . 
 
Az esetleges ázsiai járatokkal kapcsolatban a repülőtér ügyvezetője elmondta: Kínából, Indiából és egyes arab országokból érdeklődnek Debrecen iránt. Ez részben személy-, részben áruszállítást érintene. Megítélése szerint idén még nincs esély arra, hogy Ázsiából is legyen rendszeres járat Debrecenbe, ezeknek a légitársaságoknak a gépeit ugyanis hosszabb előkészítő munkával, adott időszakokban lehet új desztinációk felé terelni.