Navigáció átugrása.

Két hét múlva bezár a Balaton repülőtere

Október 23-án érkezik Sármellékre, a FlyBalaton reptérre az idei szezon utolsó személyszállító repülőgépe.

Bár a közelben Hévíz és Zalakaros lényegében szezonfüggetlenül várja a vendégeket, a két város vonzereje nem generál annyi utast, amennyiért megérné működtetni a repülőteret. A cargobázis viszont év végéig biztosan fogad gépeket.

Az SCD-csoport tulajdonában levő, a FlyBalatont jelenleg üzemeltető FB Airport Kft. idei szezonjáról egyelőre nincs hivatalos adat és amíg le nem száll a kifutón az utolsó gép, addig nem szeretnének elébe menni a szezonértékelésnek.

Annyit azonban lehet tudni, hogy az utasforgalom nem okozott csalódást az SCD-nek.

Ráadásul a csoportnak az első szezonban (áprilisban indult újra a repülőtér) deklaráltan nem voltak erős elvárásai a repülőtérrel szemben.

Közben a sármelléki reptér korábbi üzemeltetője ellen indított felszámolási eljárás során meghirdetett vagyonelemekre kiírt pályázatot a napokban ajánlattevő híján érvénytelennek minősítette a felszámoló Vectigalis Zrt.

Alapesetben az SCD is pályázhatott volna a vagyonelemekre, de a repülőtér működtetéséhez szükséges eszközöket, ingóságokat egy évre bérbe vette, s mivel a felkínált vagyonelemekkel lényegében mást úgysem lehetne kezdeni, mint repülőteret működtetni, a jelenlegi helyzet nem sürgeti az üzemeltetőt.

Kérdés azonban, hogy ha a Vectigalis nem egyben, hanem részleteiben hirdeti meg a vagyonelemeket, pályázik-e az FB Airport. Hamarosan megjelenik az újabb ajánlattétel