Navigáció átugrása.

Ingyen repülőjegy Japánba!

A japán kormány tízezer ingyen repülőjegyet ajánl fel ingyen, mert a turisták száma alaposan megcsappant a márciusi pusztító földrengés és az azt követő cunami, a fukusimai atomerőművi baleset nyomán. 

 
 
A közel 14 millió dollárba kerülő kampány során 2012 áprilisa és 2013 márciusa közötti időszakra ajánlanának fel tízezer repülőjegyet a Japánba utazni szándékozó külföldieknek: a turisták interneten jelentkezhetnek majd, s a szerencséseket azt követően választják ki, hogy az aspiránsok néhány egyszerű kérdésre válaszoltak utazási útvonalukról és tartózkodásuk idejére vonatkozóan. Az ingyenjegyek tulajdonosait blogbejegyzésekre kérik fel japán tartózkodásuk ideje alatt, amelyekben utazási benyomásaikról és tapasztalataikról számolnak majd be.
 
A márciusi földrengés és az azt követő szökőár, illetve nukleáris baleset nyomán áprilisban már több mint 62 százalékkal esett vissza a Japánba látogató turisták száma az előző évi adatokkal szemben. A helyzet azóta fokozatosan javul, de augusztusban is 32 százalékkal kevesebb külföldi vendég - mindössze 547 ezer turista - érkezett Japánba, mint egy évvel korábban. A megelőző időszakban viszont egyenletesen nőtt a Japánba látogató külföldiek száma, s 2010-ben már elérte a 8,6 milliót.