Navigáció átugrása.

Hogyan utazzunk olcsón Afrikába?

Nagyon olcsó országok (kevesebb, mint 10$-ból kijössz, ha nagyon spórolsz): Etiópia, Eritrea, Egyiptom
Olcsó országok (10-20$): Marokkó, Mauritánia, Burkina Faso, Ghána, Gambia
Közepesen drága országok (20-40$): a legtöbb, pl Kenya, Uganda, Tanzánia, Dél Afrika, Namíbia, Mali, Malawi
Drága országok (40$+): Angola, Botswana, Dzsibuti, Gabon, Guinea, Zambia

1. Idő
Utazz hosszabb időre, hisz az utazás legdrágább tétele a repülőjegy lesz. Egy 2 hónapos afrikai móka kihozható 300.000 forintból, míg egy sima két hetes nyaralás is legalább 200.000-be fog kerülni.

2. Repjegy
Mivel a repjegy a legdrágább tétel, ezért nagyon alaposan körül kell nézni. Csekkold a bécsi, párizsi, brüsszeli, londoni, római indulásokat is. Ez a párizsi társaság tud olcsó is lenni, ha az ember hónapokkal előre foglal, ráadásul sima egyirányú jegyet is adnak, így nyugat afrikai utazáshoz ideális (berepülni Bamakóba, elrepülni Loméból pl). Az SN Brussel is olcsó volt egy időben, ahogy a kelet- és dél afrikát repülő EgyptAir is. Érdemes megnézni a kiválaszott ország nemzeti légitársaságát is, ezeknek a kis társaságoknak az ajánlatait sokszor nem adják ki a nagy keresők. Egyszer repültem az Air BurkinávalOuagadougouból Párizsba kevesebb, mint 150 euróért. Az Air Madagascarnak meg egy évek óta tart az egyet fizet, kettőt kap akciója.
Érdemes megnézni, hogy a szomszédos országokba nem sokkal olcsóbb-e eljutni. Ha az ember Namíbiába, Botswanába vagy Mozambikba készül, akkor tuti jobban megéri Fokvárosba vagy JoBurgba repülni és éjszakai buszozni. Ghána és Gambia szintén sokkal olcsóbb, mint Guinea, Togo vagy Szenegál, ugyanígy Kenya is jobb tud lenni, mint Tanzánia vagy Uganda (és Ruanda).
Ha az embernek kicsit több ideje van (legalább egy hónap), akkor lehet, hogy érdemes fapadossal lerepülni Marokkóba és onnan szárazföldön megközelíteni az úti célt. Rabat (Casablanca) – Mali 4 nap alatt simán megvan, de ha az ember kíváncsi Mauritániára is (Nouhadiboua vasútChinguetti), akkor is max 10 nap. Mondjuk oda-vissza az már két hét. Ha még több időd van, akkor érdemes lerepülni az előbb már linkelt, egyirányú jegyeket is áruló point-afrique-kel valahová és onnan szárazföldön hazamászni Budapestig (Barcelonáig). Marokkó déli határától Budapestig 4 nap alatt, 200 euróból eljuthatunk (még olcsóbb persze, ha stoppolunk).

A cikk folytatása: http://markoferko.tumblr.com/post/1298004311/hogyan-utazzunk-olcson-afri...