Navigáció átugrása.

Döbbenet a reptéren: csontvázat rejtegetett a pap

Emberi csontvázat - egy apáca földi maradványait - próbált Görögországból Ciprusra csempészni poggyászában egy szerzetes, ám lelepleződött az athéni repülőtéren.

A biztonsági emberek ruhába bugyolálva találtak egy koponyát az 56 éves ciprusi pap csomagjában, majd pedig további csontok kerültek elő, szintén textíliába tekerve. A pap azt mondta, hogy egy szent asszony maradványait viszi vissza egy ciprusi kolostorba.
 
Mint kiderült, az apáca négy éve hunyt el, de nem szent: sem a ciprusi, sem a görög ortodox egyház nem nyilvánította annak.
 
Szentek földi maradványainak imádása bevett hagyomány a görög ortodox egyházban, a szóban forgó apácát pedig akár szentként is tisztelhették abban a ciprusi kolostorban, ahol egy ideig élt. Mindazonáltal Ciprus érseke arra gyanakszik, hogy sarlatánok pénzszerzési próbálkozása a csontvázcsempészés. Számos tomplomban ugyanis akadnak kiállított emberi földi maradványok, hogy a hívők megérinthessék, megcsókolhassák őket és adakozzanak egy "mellékelt" perselybe.
 
A csontcsempész szerzetest őrizetbe vették az athéni repülőtéren, de elengedték, miután eljárást indítottak ellene lopás és halottgyalázás címén. Kolostorában három hónapra felfüggesztették papi teendőinek ellátása alól, mert engedély nélkül távozott.